1. Home
  2. /
  3. Buitengewoon gewoon

BUITENGEWOON GEWOON

Mensen die in de zorg actief zijn, krijgen elke dag van patiënten verhalen te horen. Zeer uiteenlopende verhalen. Sommigen vertellen over hun gezin, anderen over hun werk of een hobby. Maar ieder van ons heeft een verhaal. Mensen zijn boeken met daarin buitengewone gewone verhalen.

Vrijwilligers van PHA hebben het voorrecht om deze boeken elke week te mogen inkijken en te lezen. Elk huisbezoek krijgen ze inzicht in het leven van mensen die ze niet kennen.

Ook Ivan Pecnik, onze ambassadeur-vrijwilliger heeft dit mogen ervaren. Wij spraken hem vorige zomer 2020 aan om ambassadeur-vrijwilliger te worden van Palliatieve Hulpverlening Antwerpen. Hij nam deze opportuniteit aan. Zowel hij als PHA hadden de wens om hem als een volwaardige vrijwilliger van PHA te zien. We vonden het beiden belangrijk dat je niet zomaar de titel van ‘ambassadeur’ ‘krijgt’ maar het vrijwilligerswerk bij PHA ervaart. Daarom startte Ivan met het volgen van een driedaagse vorming. Dit intensieve programma loodste hem door verschillende thema’s rond palliatieve zorg. Daarnaast boden we hem de kans om ook kennis te maken met palliatieve zorg binnen het palliatief zorglandschap. Ook hij kreeg tijdens deze momenten de kans om verhalen te mogen ontvangen. En het is hierop waar we verder op willen inzetten. Verhalen blijven leven. Ook als de patiënt sterft, blijven zijn verhalen verder bestaan. In deze campagne willen we enkele buitengewone gewone verhalen naar buiten brengen.

Interview Ivan Pecnik, ambassadeur vrijwilliger Palliatieve Hulpverlening Antwerpen

Interview Ivan Pecnik, ambassadeur vrijwilliger Palliatieve Hulpverlening Antwerpen geschreven (PDF bestand)

Traject Ivan Pecnik, ambassadeur vrijwilliger Palliatieve Hulpverlening Antwerpen
Buitengewone gewone verhalen audio:

Buitengewoon gewoon verhaal 1 audio
Buitengewoon gewoon verhaal 2 audio
Buitengewoon gewoon verhaal 3 audio

Gegevens werden aangepast voor anonimiteit
Interview vrijwilliger Palliatieve Hulpverlening Antwerpen
Interview vrijwilliger Palliatieve Hulpverlening Antwerpen geschreven (PDF bestand)
Campagnebeeld ‘Buitengewoon gewoon’
Verhaal achter het campagnebeeld ‘Buitengewoon gewoon’

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in je winkelmand.